a fun space for all


Lalaland Villa Bali

Client
Private
Architects
WOMHouse
Year
2010

Lalaland Bali Gallery

About

Lalaland Bali is a refurbishment of an existing residence by Word of Mouth House.  Lalaland is originally an amalgamation of three old ‘joglo’ houses hailing from the neighboring island of Java. The house has been adapted to suit the needs of its new inhabitants.  They introduced a  mezzanine space to enhance comfort and introduce a sense of privacy, whilst retaining the old teak structures and timber flooring.

Lalaland Bali is first accessed via a garden courtyard, featuring a large circular pond and strikingly angular deck. This area works to feed visitors from the parking area into the main living space.  Once through the courtyard they are introduced to the massive egg structure that calls the garden home. The large eggs functions as the guest bathroom and is just one example of Audrito’s ongoing experimentation with eggs in her designs.

The layout of Lalaland Bali is composed of two main pavilions organized in an L-shaped arrangement.  One pavilion accommodates a kitchen that opens onto both the living room and the alfresco-type dining area.  This pavilion is orientated to the west to overlook the garden and pool.  The second pavilion holds the master bedroom, a second bedroom and guest bedroom on the ground floor and features a library space on the mezzanine level.

The master bathroom and dressing room are interconnected and feature a lounge area in the middle of the space.  The ceiling is playfully covered with a vast array of capiz shells and offset with a collection of vintage floor tiles.  Furthermore the outdoor bathroom area is yet another example of an egg-inspired creation, in the form of a custom designed bathtub.