live and entertain


Lovelli Residence

Client
Mariella Lovelli
Architects
WOMHouse
Year
2006
Status
Completed
Scale
300SQM

Gallery

About

The first floor is dominated by the master bedroom, flanked on 3 sides by green terraces, which maximize natural light and enhance the perception of the size of the space. Here too, functions comfortably overlap each other within the one area – there is a visual interaction between the bed, bathtub, shower, sink, and writing table. All vertical partitions on this floor are treated using wooden louvers to maximize the natural light, giving this space a much lighter feel in contrast to the strongly defined concrete structure of the floor below.

The overall aesthetic of the villa is a tribute to the Mediterranean architecture that played a role in the backgrounds of both the client and Italian-born Audrito. Rounded corners are favored over hard edges in order to infuse softness to the imposing lines of the structure.

The material palette is purposefully restrained; largely consisting of white rendered walls, polished concrete and white painted timber – all offset with an abundance of natural vegetation.